2011 MANEL ESCLUSA

A vegades, una paraula; a vegades, aquella llum, o el record. A vegades, sense saber per què. Potser un aire, un so, un color… L’espurna que fa de baula, que fa néixer una imatge del text, un text de la imatge, és del tot imprevisible i arriba per vés a saber quins camins, sovint els més inesperats. És l’encontre feliç.


Quan vam començar aquestes correspondències, el desembre de 2005, tampoc no sabíem on anàvem; ni anàvem enlloc. Un punt de partida i anar fent el camí. Rebre una fotografia, escriure un text a partir d’ella i enviar-lo al remitent; rebre un text, fer una fotografia a partir de la seva lectura i enviar-lo perquè en surti un text; i així anar fent. És parlar a l’altre i és parlar-se a un mateix; és llegir la lectura, mirar la mirada.

D’una imatge en surt un text; d’aquell text, una altra imatge; de la nova imatge, un altre text; d’aquest text… Una rere l’altra, les anelles d’aquesta cadena trien camins per entre el gran espai de les imatges, les paraules, i les idees; per entre el gran espai d’allò que som. Un rere l’altre, corresponent-se, imatges i textos, marquen un itinerari que, ara, l’espectador pot intuir, pot ignorar, pot voler reconstruir. Però, sobretot, és bo deixar-s’hi portar; resseguir amb la intuïció els revolts i els diferents paisatges que s’obren a cada pas d’aquest camí traçat des d’unes correspondències més enllà del temps i de l’espai, de la paraula i de la imatge.

Manel Esclusa – Víctor Sunyol

 

_____________

© Fotografies Manel Esclusa
més informació: 
www.manelesclusa.com

Textos Victor Sunyol

 

_____________

Exposició Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles. Octubre 2011

Publicació