2021 ANNA SURINYACH I AGUS MORALES

QUAN TOT S’ENSORRA

És legítim comparar una crisi nutricional a Sudan del Sud amb els pitjors moments de la pandèmia a Catalunya? Per decència o per xenofòbia, hem decidit no fer-ho. La dimensió de la catàstrofe sempre serà diferent: la xifra de morts, el privilegi, l’oportunitat de començar de zero.
Aquest és un món desigual, però quan tot s’ensorra,hi ha una resposta universal. Una societat s’enfronta a una emergència quan hi ha una circumstància extraordinària que la supera, que passa pel damunt de tots i totes.
En aquest període, que pot durar setmanes, mesos o anys, aquesta societat necessita ajuda per poder caminar. No té els recursos per fer front a l’emergència, i la mortalitat es dispara. Hi haurà un moment en què podrà tornar a caminar sola.
Els punts als quals viatgem en aquesta exposició són diversos socialment, econòmicament, culturalment. Sabem que una emergència al Txad matarà més que a Catalunya. La injustícia de les desigualtats globals ha de tenir un lloc a la nostra consciència, però també, ara que hem descobert què és una emergència sanitària, podem intentar copsar els desastres humanitaris sobrevinguts que parlen de la vulnerabilitat de l’ésser humà.
Si entenem això, potser podrem entendre moltes coses que expliquen com funciona el món.

Agus Morales

_____________
© Fotografies Anna Surinyach
més informació: www.revista5w.com

_____________

Exposició Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles. Novembre 2021

Publicació